Το DL2002D ή κυκλοφορητής άκρων είναι μια συσκευή που με την περιοδική πίεση που εξασκεί με αέρα στους αντίστοιχους εφαρμοστές για το άνω ή το κάτω άκρο και από την περιφέρεια προς το κέντρο με καθορισμένη συχνότητα και πίεση (ρυθμιζόμενη) αέρα προβιβάζει την δράση των σκελετικών μυών και του βαλβιδικού μηχανισμού των φλεβών.

Επιτυγχάνεται δηλαδή η επιστροφική κίνηση του αίματος των φλεβών, η καλή λυμφατική κίνηση και επίσης μια γενικότερη μάλαξη των μυών. – Η συσκευή αποτελείται από το κύριο τμήμα της (air compressor) που φέρει χρονόμετρο – κουμπί ρύθμισης της πίεσης αέρα και μια έξοδο τεσσάρων σημείων που αντιστοιχούν σε τέσσερις σωλήνες που καταλήγουν σε άκρα διαφορετικού χρώματος. Αυτά τα άκρα προσαρμόζονται στις αντίστοιχες εισόδους που υπάρχουν για τους εφαρμοστές (άνω και κάτω άκρου). Οι εφαρμοστές αυτοί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό υλικό αποτελούνται δε από τέσσερα μη επικοινωνούντα τμήματα ο κάθε ένας.

Η εφαρμογή τους είναι τέλεια για το άνω άκρο και για το κάτω άκρο και μέση, ενώ με τις επιπλέον λωρίδες που αυξάνουν το μέγεθος τους (και προσαρμόζονται με φερμουάρ), εφαρμόζουν και στα πλέον οιδηματώδη άκρα. Η συσκευή διαθέτει επίσης 3 διαφορετικά προγράμματα πίεσης για επιλογή από τον χρήστη ανάλογα με την πάθηση.

Θεραπευτικά Αποτελέσματα :

α) Αύξηση της περιφερικής κυκλοφορίας με τις συνεχείς πιέσεις – χαλάσεις και αύξηση της θερμοκρασίας στην υπό θεραπεία περιοχή.

β) Απορρόφηση του οιδήματος με σαφείς ογκομετρικές αλλαγές.

γ) Καλύτερη φλεβική επιστροφική κυκλοφορία.

Ενδείξεις :

  • Χρόνιο λυμφατικό οίδημα.
  • Οίδημα μετατραυματικό ή μετά από κάταγμα.
  • Μετεγχειρητικά ή σε περιπτώσεις μακροχρόνιας παραμονής ασθενή στο κρεβάτι.

Η ανώτερη πίεση της συσκευής είναι 180 mm Hg και έτσι δεν γίνεται επικίνδυνη για υπερτασικούς ασθενείς ενώ πετυχαίνονται τα ανώτερα θετικά αποτελέσματα. Είναι πιστοποιημένη με CE.