Η μαγνητοθεραπεία είναι το πιο σύγχρονο, ασφαλές, ανώδυνο και αποτελεσματικό μέσο της φυσικής αφαρμάκου ιατρικής. Γίνεται με την χρήση ηλεκτρομαγνητικών συσκευών που τοποθετούνται στις πάσχουσες περιοχές του σώματος. Οι μαγνήτες δημιουργούν εκατομμύρια δυναμικές γραμμές πάνω στο σώμα και αυτές με τη σειρά τους, δημιουργούν ένα ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο έχει ένα βαθύ αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος, στους μύες, στο νευρικό και αμυντικό σύστημα κ.λ.π.

Η μαγνητοθεραπεία ενεργοποιεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να φθάνουν γρηγορότερα στα σημεία του σώματος ακόμα και σε αυτά που αιματώνονται πιο δύσκολα όπως είναι οι χόνδροι στα γόνατα. Βοηθάει στην εξισορρόπηση του PH στον οργανισμό που η οξείδωση και η υπερβολικές τοξίνες δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον, δηλαδή υψηλή οξύτητα και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό.

Βοηθάει τον μεταβολισμό του κυττάρου, δηλαδή την μετατροπή του νατρίου σε κάλιο που είναι η πηγή της ενεργείας για το κάθε κύτταρο του οργανισμού. Λόγω του ενεργοποιημένου οξυγόνου δεν οξειδώνεται ο οργανισμός και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Διεγείρει τους αδένες στο να παράγουν ορμόνες.

Επιπλέον η χρήση των μαγνητών δεν προκαλεί εθισμό. Δεν εκπέμπει ραδιενέργεια και καμιά άλλη μορφής βλαβερή ακτινοβολία. Δεν έχει παρενέργειες καθώς είναι ένα φυσικό μέσο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία. Συνδυάζεται με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Φωτογραφίες